Beter omgaan met de hoge energiekosten?

Beter omgaan met de hoge energiekosten

De laatste jaren stijgen de energiekosten gigantisch hard. De prijs van gas is meer dan verdubbeld. De winter komt er weer aan en je maakt je grote zorgen over je uitgaven. Je hebt al schulden en de energiekosten die je nu moet gaan betalen kunnen daar echt niet meer bij. Je bent in een zorgelijke situatie terechtgekomen. Hoe ga je hier uitkomen? Er is misschien een oplossing. Kom alles te weten over hoge energiekosten en WSNP.

Er is een wet die je verder kan helpen

De WSNP staat voor de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Voor mensen die diep in de schulden zijn geraakt kan een WSNP traject de oplossing zijn. Je komt er voor in aanmerking als je echt niet meer in staat bent tot het betalen van je rekeningen en schulden. Via een rechtbank of via de kredietbank van de gemeente waar je woont kan je een verzoek doen. Ook kan je aankloppen bij een advocaat die dit voor jou kan doen. Ga op zoek naar een goede advocaat-bewindvoerder. Advocaten die gespecialiseerd zijn in schuldsanering werken vaak gratis. 

Bespaar op je energiekosten

Voordat je overgaat tot het zetten van deze drastische stap kan het handig zijn om eerst al je financiën goed op een rij te zetten. Als je aanklopt wij de WSNP betekent dit dat al je geldzaken een paar jaar lang door een bewindvoerder worden geregeld. Je moet dan alle regie uit handen geven. In uiterste nood is dit een goede zaak, maar je wilt dit natuurlijk het liefste voorkomen. Het is daarom goed om eerst na te gaan of je op je energiekosten kan besparen. Stap over op elektrisch koken, zet je kachel standaard wat lager en sta niet te lang onder de douche. Simpele stappen waarmee je een hoop geld kan besparen.

Krijg extra geld voor energiekosten via de WSNP

Eenmaal toegelaten tot de WSNP heb je recht op extra geld voor energiekosten. Het gaat hierbij om een bedrag van ten hoogste acht honderd euro. De hoogte van je schulden en het inkomen dat je nog hebt spelen hierbij een rol. Via een rechtbank wordt het bedrag dat je krijgt voor de stijgende energiekosten bepaald. Een goede advocaat-bewindvoerder kan ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Hij of zij levert maatwerk voor jouw specifieke situatie. 

Comments zijn uitgeschakeld.