Tips voor het kiezen van de beste verfkleur

architect

Ben je van plan om je huis een ander tintje te geven, of heb je misschien een nieuwe woning en ga je deze voor de eerste keer verven? Dan is het belangrijk dat je de juiste verfkleur kiest. Hieronder volgen enkele tips om je op weg te helpen.

1. Niet denken in kleuren, maar in combinaties

Als je kleur kiest dan kies je eigenlijk combinaties. Het menselijk oog ziet niet eens kleur alleen de verschillen die tussen de kleuren zit. Eigenlijk zien wij dus alleen contrasten. Maak je dus niet al te druk over alleen een kleur van de muur, maar denk ook eens aan hoe die kleur bij je vloer staat.

2. Doe inspiratie op

Laat jezelf op verschillende manieren inspireren. Bekijk woon magazines, doorzoek het internet, of zoek je favoriete kleuren bij elkaar door middel van een kleurenwaaier. Zorg voor iets wat je inspireert qua kleur, en haal hier dezelfde kleuren uit, bijvoorbeeld bij een foto of een schilderij. Maak een mooi kleurenpalet dat helemaal voldoet aan jouw wensen. Houd wel rekening met deze punten:

  • Neem zowel lichte kleuren als donkere kleuren op in je palet. Het gaat namelijk om contrasten
  • Heb je veel grijze tinten? Kies dan minstens 1 levendige en felle kleur om toe te voegen als accent
  • Heb je veel felle tinten? Kies dan minstens 1 grijze tint zodat je de neutrale toon behoudt.

3. Visualiseer

Ga online en gebruik een verftool. Hiermee kun je foto’s bewerken, als je al een vaag idee hebt van welke kleuren je wilt toepassen kun je met deze tool verschillende variaties en ideeën uitproberen. Als je weet dat jouw muur blauw of groen moet worden, kijk dan door middel van het bewerken van jouw foto’s welke tint blauw jij het mooiste vindt en welke het beste bij elkaar passen.

4. Laat je huis schilderen

Als je dan eindelijk tot de beslissing bent gekomen over de kleuren die jij het liefste wilt zien in je huis, dan moet het natuurlijk wel mooi geschilderd worden. Daarom is de laatste tip om je schilderwerk uit te besteden. De verfkleur is uiterst belangrijk, maar het goed toepassen hiervan is ook zeker niet onbelangrijk voor het resultaat. Kijk daarom eens bij WAM Groep, dit is een schildersbedrijf in Amsterdam en staat garant voor duurzame kwaliteit.

Comments zijn uitgeschakeld.